dijous, 11 de novembre del 2010

receptes de cuina


Receptes de cuina


Llentilles a la cassola

INGREDIENTS : Llentilles, costella de porc, ceba, tomàquet, nou moscada, aigua, oli i sal.


PREPARACIÓ: Es remullen les llentilles durant 24 hores .Es posa aigua a bullir, mentre es fregeix en una cassola amb oli i un pessic de sal la costella de porc. S'hi aboca la ceba picada ben fina i es deixa enrossir.

Quan la ceba tinga color, es posa la tomaca ratllada i es deixa coure, amb el foc més baix, fins que estiga ben sofregida. Llavors posem les llentilles, la sal i un polset de nou moscada a bollir i afegim el sofregit. Quan les llentilles son cuites, es serveix (remullades , es couen molt ràpidament). Cal que no hi quede quais aigua.


FAVA PELADA:


INGREDIENTS: faves tendres, fideus, carnsalada, sobrassada, costella de porc salada, tomaca,

ceba, alls, menta, aigua, oli, i sal.


Preparació : Es desgranen les faves. En una cassola amb oli i un pessic de sal, es fregeixen. Quan comença a fer calor, s'hi afegeix la ceba picada i una mica d'all, també picat. Així que la ceba es rossa, posem un poc de tomaca tallada, s'espera que el sofregit estiga quasi fet i posem les faves i aigua que les cobreix. Quan l'aigua arranque a bullir, es posen els fideus i unes fulles de menta. En ésser cuit , es treu del foc i es serveix.


Xiulets fregits:

INGREDIENTS: xiulets (faves tendres amb la paella), oli i sal


PREPARACIO: Es trien els xiulets (faves), traint-los la cua i els fils si en tenen . Es trossegen i es fregeixen en oli abundat . Quan comencen a fer-se es treuen, s'escorre l'oli que sobra es salen i es serveixen.


ALBA SIRVENT 2 ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada